Schuinlicht 1

Schuinlicht I

kandelaar/vaasje

Ik hou ervan om alledaagse voorwerpen net iets anders te observeren dan gebruikelijk is. Ik denk dat deze eigenschap in mij gegroeid is vanwege mijn dyslexie. Als kind had ik het gevoel dat ik anderen vaak niet begreep. En op hun beurt begrepen de mensen om mij heen mij vaak weer niet. Haha… nu kan ik er om lachen maar lange tijd had ik er moeite mee dat ik als net iets anders gezien werd dan normaal. Langzaam ben ik wat ik als kind als mijn tekortkoming ervaarde, gaan zien als een gave waardoor ook veel  van mijn ontwerpen konden ontstaan.

Zo zette ik bijvoorbeeld ooit een brandende kaars scheef neer en ontdekte dat deze niet ging druipen. ‘Kaarsen horen recht te staan’, was de gedachte die in mijn hoofd langskwam…. Maar even later ‘Is dat zo? Waarom moet een kaars recht staan?’ … Dus besloot ik een kandelaar te ontwerpen voor de schuine kaars.

In de kandelaar kun je een kaars of een theelichtje plaatsen. De kaars staat schuin, het theelichtje staat recht omdat deze wel zou gaan lekken als hij schuin gepositioneerd wordt.

Formaat: Schuinlicht I.  8 x 9 x 7cm of 7 x 8 x 6cm
Materiaal: Aardewerk of Steengoed
Stooktemp.: 1060 gr. C. of 1240 gr. C.