Mal maken Vervolg 1

Deze workshop biedt een verdieping op de workshop ‘Mal maken Basis’. Als je deze nog nooit hebt gedaan dan moet je eerst ‘Mal maken Basis’ doen zodat de uitleg over gipsbereiding, inzepen en basisopstelling niet ten koste hoeft te gaan van deze les.  Deze les is dus voor Iedereen die de basis bij mij al heeft gevolgd.

Voor deze les mag je zelf je eigen model meenemen. ’s Morgens beginnen we de les met een bespreking van de meegebrachte modellen en ideeën die we hebben. Gezamenlijk bekijken we de mogelijk- en onmogelijkheden. We maken vervolgens het eerste deel van de mal.‘s-Middags bespreken we gezamenlijk hoe we  het 1e eerste deel kunnen afwerken en leren o.a. een schuifsleutel maken i.p.v. een draaisleutel. Daarna gieten we het tweede deel. Mocht er voor je model een drie- of meerdelige mal nodig zijn, dan bespreken we daarna hoe je hier mee verder kunt gaan zodat je thuis e.v.t. de mal kunt afmaken. Tijdens de les ontvang je van mij de reader ‘Mallen maken vervolg 1’. In deze reader staat stapsgewijs de gehele les beschreven, zodat je zelfstandig verder kunt groeien in het maken van je eigen mallen.

Geschikte modellen voor deze les zijn o.a. beker, vaasje, klein bord, schaaltje of kannetje. Maximale formaten ±20 cm hoogte met een diameter tot ±10cm of bijvoorbeeld maximaal een diameter van 20 cm met een hoogte van ±10cm. Neem voor alle zekerheid meerdere modellen mee zodat je evt. een ander model achter de hand hebt als blijkt dat je 1e model niet geschikt is. Het is mogelijk ook een groter voorwerp mee te nemen om te bespreken hoe je na de les zelfstandig met de mal aan de slag kunt gaan. In de les kunnen we deze niet afgieten omdat dit te zwaar en te tijdrovend wordt. Het model mag van diverse materialen gemaakt zijn: keramiek, glas, hout, gips, plastic enz. Het model moet glad zijn. Poreuze materialen zoals kledingstof of spons zijn niet geschikt. Een model van natte klei of droge klei is niet geschikt, dit moet eerst biscuit gestookt zijn voor het geschikt is voor een meerdelige mal. De workshop is inclusief alle materialen zoals gips, hulpmiddelen en gebruik van gereedschap. Je hoeft zelf enkel het model en werkkleding mee te nemen.

Voor deze workshop moet je zelf meenemen:

  • Pen en papier om evt. aantekeningen te maken
  • Model ( Let op dat het model dus niet te groot is )
  • Werkkleding
  • Eigen lunch ( koffie en thee aanwezig )