Klei gieten basis

In deze workshop leer je alles over gietklei en het kleigieten. We gaan o.a. porselein en aardewerk met elkaar vergelijken en met verschillende soorten mallen en gietmethoden experimenteren.  Dit is de manier waarop je in mijn beleving het snelst de verschillen en alle mogelijkheden en onmogelijkheden leert herkennen. 

Heb je vragen over eigen mallen en producten dan kan je deze meenemen zodat we deze kunnen bespreken. Mits ze niet te groot zijn kunnen de meegebrachte mallen zelfs tijdens de les gegoten worden om problemen en oplossingen zichtbaar te maken. Het is in deze les niet zo dat we producten maken om mee naar huis te kunnen nemen maar om het opdoen van praktische kennis en ervaring bij het klei gieten.

Naast het gieten komt natuurlijk ook het afwerken aan bod en hoe je klei het beste kunt inkleuren. Ook veilig en gezond werken komt hierbij aan de orde. Verder leer je naast het maken van seriewerk ook hoe je met gietklei kunt boetseren, decoreren en vervormen om met mallen ‘unica’ te kunnen maken. Tijdens de les ontvang je de reader ‘Gietklei’. In deze reader staat o.a. wat is gietklei, hoe stel ik het af, welke soorten gietklei zijn er en wat zijn de verschillen. De reader behandelt ook vele problemen die je kunt tegenkomen en beschrijft hoe je dit kunt verhelpen. 

Voor deze workshop moet je zelf meenemen:

  • Werkkleding ( schort )
  • Handdoek
  • Pen en papier voor evt. aantekeningen
  • Eigen lunch ( koffie en thee aanwezig )